Karta dań sezonowych
Rozkoszuj się w naszych specjałach!
Karta dań sezonowych
Rozkoszuj się w naszych specjałach!
Polskie smaki
Kawior „Antonius” z jesiotra rosyjskiego 4* 30g z blinami i kwaszoną śmietaną
Kawior „Antonius” z jesiotra syberyjskiego 4* 30g z blinami i kwaszoną śmietaną
Selekcja polskich serów zagrodowych z konfiturą
Wędzone polskie ryby
Selekcja polskich wędlin i wyrobów naturalnych z musztardą
Selekcja steków z naszej lodówki
Rostbef Wagyu Japan Gunma A5 – 285/100g
Antrykot 320g – 219
Cielęcina z kością 320g – 179
Burger Wagyu 320g (cały burger) – 175
Polędwica 200g – 169
Rostbef 250g – 169
Kotleciki jagnięce z kością 280g – 169
Sezonowany schab wieprzowy z bekonem 250g– 149
Dodatki: gratin ziemniaczane z parmezanem / gotowane warzywa / sos mięsny
Smażone foie gras do steka – 75 / 100g
Krewetka królewska do steka – 65
Ryby i owoce morza
Langusta pacyficzna czerwona około 1000g – 469
Ośmiornica 180g – 179
Tuńczyk 220g – 169
Krewetki królewskie 2 sztuki 340-360g – 149
Dodatki: gratin ziemniaczane z parmezanem / gotowane warzywa / salsa pomidorowa
Ostrygi – cena dnia
Zupy
Bouillabaisse z rybami i owocami morza – 68
Bulion z pierożkami i warzywami – 39
Krem z pieczonej dyni z mlekiem kokosowym – 35
Przystawki
Małże Św. Jakuba z majonezem ostrygowym i sałatami – 105
Foie gras z jabłkami, gruszką i ciastem cygaretkowym – 95
Vitello tonnato z marynowanym tuńczykiem i sosem majonezowym – 85
Tatar wołowy z majonezem grzybowym, piklami i parmezanem / z zestawem 3 destylatów Chopin – 69 / 115
Wędzony jesiotr z koprem włoskim, kalarepą i cytryną – 65
Kozi ser zapiekany z figami na kruchym cieście – 59
Gravadlax z dorsza marynowany w burakach z żurawiną i yuzu – 54
Burrata z kolorowymi pomidorkami, bazylią i morelami – 52
Śledź w oleju z pieczonym ziemniakiem, koprem i crème fraîche – 48
Domowe pieczywo – 19
Dania główne
Turbot z owocami morza, kaszą bulgur, dzikim brokułem i werbeną cytrynowa– 159
Bażant z plackami ziemniaczanymi, sosem winnym z jeżynami i orzechami – 129
Sandacz z gotowanymi warzywami i sosem holenderskim z pastą miso – 109
Wołowina duszona w stylu burgundzkim z młodą marchwią i bekonem – 109
Kacze udko z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą, sosem mięsnym i żurawiną – 89
Pierogi z nadzieniem truflowym i parmezanem – 75
Pieczone awokado z sezamem, polentą grzybową i sosem warzywnym – 72
Desery
Tarta czekoladowa ze śliwkami i kajmakiem – 45
Kremowy sernik z sezonowymi owocami – 42
Szarlotka na ciepło z lodami i imbirem – 38