Karta dań sezonowych
Rozkoszuj się w naszych specjałach!
Karta dań sezonowych
Rozkoszuj się w naszych specjałach!
Polskie smaki
Kawior „Antonius” z jesiotra rosyjskiego 4* 30g z blinami i kwaszoną śmietaną
Kawior „Antonius” z jesiotra syberyjskiego 4* 30g z blinami i kwaszoną śmietaną
Selekcja polskich serów zagrodowych z konfiturą
Wędzone polskie ryby
Selekcja polskich wędlin i wyrobów naturalnych z musztardą
Zupy
Bulion z królika z combrem, warzywami i ziołowym naleśnikiem
Minestrone z wiosennymi warzywami i pesto
Przystawki
Marynowane plastry tuńczyka z szalotką, kalarepą i sosem ostrygowym
Tatar wołowy z marynowanymi grzybkami, majonezem ziołowym i parmezanem
Ceviche z sandacza z mlekiem kokosowym i zielonym ogórkiem
Ptyś ziołowy z kremem wasabi, kawiorem i marynowaną trocią
Sałatka z młodą marchwią, krwistą pomarańczą i orzechami
Domowe pieczywo
Selekcja steków z naszej lodówki
Antrykot 320g
Rostbef 250g
Cielęcina z kością 320g
Polędwica 200g
Kotleciki jagnięce z kością 280g
Sezonowany schab wieprzowy z bekonem 250g
Dodatki: ziemniaki hasselback/ sałata z parmezanem / sos mięsny
Ryby i owoce morza
Homar
Tuńczyk 220g
Krewetki królewskie 2 sztuki 340-360g
Ośmiornica 220g
Dodatki: ziemniaki hasselback/ sałata z parmezanem / salsa pomidorowa
Dania główne:
Jagnięcina z duffinkami, grillowanymi warzywami i sosem miętowym
Halibut z cytrynowym risotto, brokułem i świeżymi ziołami
Królik z sosem śmietanowym z kluskami ziołowymi, marchwią i smardzami
Pielmieni jagnięce w emulsji maślanej z kwaśną śmietaną i musztardą
Ravioli z serem ricotta i czosnkiem niedźwiedzim
Tarta z warzywami i sosem prowansalskim
Desery
Wiosenny creme brulee z marakują i ciastem cygaretkowym
Kremowy sernik z owocami sezonowymi i konfiturą
Millle-feuille ze świeżymi owocami i kremem waniliowym