Karta dań sezonowych
Rozkoszuj się w naszych specjałach!
Karta dań sezonowych
Rozkoszuj się w naszych specjałach!
Zupy
Zupa grzybowa z kwaśną śmietaną – 44
Szczawiowa z wędzoną kaczką, jajkiem i kwaśną śmietaną – 44
Rosół z kaczki z mięsem wołowym i makaronem – 39
Przystawki
Tatar wołowy z żółtkiem, piklami, chipsem z pasternaku i solą truflową / z zestawem 3 destylatów Chopin – 75 / 125
Plastry tuńczyka z kolorowymi pomidorami, czerwoną cebulą i miętą / z zestawem 2 wódek Podole Wielkie – 69 / 99
Placki ziemniaczane z kurkami w śmietanie z serem emilgrana i czerwoną porzeczką – 54
Smażony kalafior z musem z karczocha, kaparami, pistacją i czerwoną porzeczką – 42
Domowe pieczywo – 19
Polskie smaki
Kawior „Antonius” z jesiotra rosyjskiego 4* 30g / jesiotra syberyjskiego 4* 30g z blinami i kwaszoną śmietaną – 450 / 365
Selekcja polskich serów zagrodowych z konfiturą – 95
Wędzone polskie ryby – 85
Selekcja polskich wędlin i wyrobów naturalnych z musztardą – 80
Dania główne
Wagyu Kagoshima A5 – 319 / 100g
Antrykot sezonowany 40 dni – 219 / 300g
Polędwica wołowa – 169 / 200g
Dodatki stek: pieczony ziemniak, pomidory z czerwoną cebulą i miętą, sos mięsny
Ośmiornica ze smażonymi ziemniakami, salsą z z pieczonej papryki i majonezem jalapeño – 179
Comber jagnięcy z babką ziemniaczaną, kolorową papryką, kwiatem cukinii i czerwoną cebulą – 145
Dorada z cytrynowym risotto, brukselką, dzikim brokułem i piklowanym selerem naciowym – 99
Pierś kaczki z ziołowymi szpeclami, botwiną i śliwką – 89
Pierogi ze smażonymi kurkami i ziemniakami z borówką i kwaśną śmietaną – 69
Desery
Tarta z brzoskwinią z ganache z białej czekolady z cynamonem – 45
Kremowy sernik z sezonowymi owocami – 39
Lody cynamonowe ze śliwkami i i kruszonką – 35
Soups
Mushroom soup with sour cream – 44
Sorrel soup with smoked duck, egg and sour cream – 44
Duck broth with beef and noodles – 39
Starters
Beef tartare with egg yolk, pickles, parsnip chips and truffle salt / with set of 3 Chopin distillates – 75 / 125
Slices of tuna with colorful tomatoes, red onion and mint / with set of 2 vodkas Podole Wielkie – 69 / 99
Potato pancakes with chanterelles in cream sauce, Emilgrana cheese and red currant – 54
Fried cauliflower with artichoke mousse, capers, pistachio and red currant – 42
Homemade bread – 19
Polish specials
“Antonius” caviar from Russian sturgeon 4* 30g / Siberian sturgeon 4* 30g with pancakes and sour cream – 450 / 365
Platter of Polish farm cheeses with jam – 95
Platter of smoked Polish fish – 85
Platter of Polish cold cuts with mustard – 80
Main courses
Wagyu Kagoshima A5 – 319 / 100g
Rib eye steak seasoned 40 days – 219 / 300g
Beef sirloin steak – 169 / 200g
Side dishes for steak: baked potato, tomatoes with red onion and mint, meat sauce
Octopus with with fried potatoes, roasted pepper salsa and jalapeño mayonnaise – 179
Saddle of lamb with potato cake, colorful peppers, zucchini flowers and red onion – 145
Sea bream with lemon risotto, Brussels sprouts, wild broccoli and pickled celery – 99
Duck breast with herbal spätzle, chard and plum – 89
Dumplings with fried chanterelles and potatoes with blueberries and sour cream – 69
Desserts
Peach tart with white chocolate cinnamon ganache – 45
Creamy cheesecake with seasonal fruits – 38
Cinnamon ice cream with plum and crumble – 35